Cateva argumente pentru a urma programul nostru de masterat:

- Spre deosebire de alte masterate din domeniul sistemelor de calcul, programul nostru de masterat asigura o pregatire interdisciplinara (in domeniile calculatoare si tehnologia informatiei + electronica si telecomunicatii) cu o baza teoretica solida in ingineria informatiei. Prin urmare veti dobandi competente si abilitati specifice unui spectru larg de specializari in industria si cercetarea de profil (baze de date, sisteme distribuite, "cloud computing", "natural computing", inteligenta artificiala, "e-learning" si "e-activties", "high performance computing", criptografie si securitate, data mining, prelucrari avansate de semnale si imagini, etc.).

Ne adresam unui public larg, la masteratul IISC acceptam candidati absolventi ai unui larg spectru de programe de studiu care sunt motivati si doresc sa se dezvolte profesional in IT (Tehnologii Informationale). Singura conditie pentru succesul la admitere (incepand cu 2017 admiterea se face in iulie si septembrie, imediat dupa sustinerra examenelor de diploma,  pe baza de interviu) este sa demonstreze motivatia si interesul pentru IT.

- Masteratul IISC are o traditie de peste 20 ani fiind printre putinele programe de masterat acreditate la inceputul anilor 1990, cand aceasta forma de invatamant a fost introdusa in tara noastra. In acesti ani cadrele didactice si cercetatorii care predau la acest program de masterat si-au perfectionat in mod continuu oferta educationala, multi dintre acestia fiind totodata cercetatori cu o valoare recunoscuta la nivel mondial (prin publicatii in reviste si la conferinte recunoscute la nivel mondial) si care s-au perfectionat in cadrul unor stagii indelungate de pregatire in universitati prestigioase din tarile avansate ale lumii (S.U.A., Germania, Franta, Suedia, Coreea de Sud, s.a.).

- Invatarea prin cercetare. Este ceea ce urmarim prin acest program de masterat,care se deruleaza intr-o universitatie de varf din Romania, clasificata recent ca universitate de cercetare avansata si educatie !
Va oferim posibilitatea sa va dezvoltati abilitati si competente de cercetator stiintific, astfel incat sa va puteti valorifica si afirma personalitatea si creativitatea in specializarea preferata. Programul nostru de masterat are o oferta generoasa de teme de cercetare, parte a programelor de cercetare care se deruleaza in laboratoarele noastre. Pe parcursul derularii procesului de cercetare in cele 4 semestre veti primi o indrumare competenta care include elemente absolut  necesare pentru sistematizarea si eficientizarea activitatii de cercetare (cum se realizeaza documentarea, cum se aleg temele de cercetare, cum se aplica pentru si cum se deruleaza un grant de cercetare, cum se publica si se prezinta rezultatele cercetarii, metode pentru valorificarea rezultatelor cercetarii, etc.)
 
- Programul nostru de masterat este o excelenta trambulina pentru programele de doctorat. De altfel, prin programul de cercetare derulat in cei 2 ani, aceia dintre dvs. care sunteti interesati sa parcurgeti un program de doctorat  isi vor putea alege temelele de cercetare in acest sens si vor putea opta pentru viitorii conducatori de doctorat dintre cadrele didactice ale programului de masterat. De altfel noi speram ca un numar cat mai mare dintre dvs. sa considere admiterea la programul nostru de masterat ca un prim pas pentru perfectionarea pregatirii printr-un program de doctorat !

- programul de masterat IISC este acreditat.

Va asteptam cu drag in fascinanta aventura a cunoasterii in ingineria informatiei !!