Disciplina Echipamente Periferice este o materie din modulul de liber-alese al anului IV A, B si F (CTI-INF, ELA, ELAeng) si se adreseaza studentilor care au ales sa urmeze in semestrul II aceasta disciplina facultativa, privita ca o continuare a cursului de ASC. Ea este conceputa intr-un format diferit, neconventional si modern, cat se poate de eficient in a oferi rezultate optime, fara consum de timp si cu eforturi reduse.

 

Conditia necesara pentru a putea avea un rezultat finalizat printr-o nota la EP este ca studentii sa se inscrie la aceasta disciplina in semestrul II. Doar studentii care sunt inscrisi la EP vor figura automat si in catalogul electronic al disciplinei si vor putea astfel primi o notare. Inscrieri 2019: aici

 

Daca pe parcurs se intampla ca un student sa renunte (de ex., sa sustina testul de laborator sau sa nu se prezinte la verificarea finala), nu va exista nicio consecinta negativa asupra situatiei scolare, avand in vedere ca punctele de credit alocate (3) sunt calculate suplimentar fata de totalul anual de 60 si ca rezultatul final se trece in catalog doar daca nota obtinuta contribuie la cresterea mediei anului IV, fiind validata de fiecare student in parte dupa incheierea situatiei. Acest aspect poate fi important in perspectiva obtinerii unei notari mai bune la examenul de licenta si, implicit, la examenul de admitere la master, avand in vedere ca in rezultatul de la concursul de admitere conteaza in proportii egale punctajul probei de concurs si media generala a anilor de studii. Scopul disciplinei EP este asadar acela de a le a oferi studentilor din anul terminal posibilitatea de sporire a sanselor de reusita la finalizarea studiilor de licenta si de continuare a studiilor de masterat, printr-o notare avantajoasa, asa dupa cum se poate verifica in situatiile din anii anteriori: http://atm.neuro.pub.ro/rradescu/ep.htm

 

Avand in vedere structura semestrului II pentru anul IV, disciplina EP se desfasoara la distanta (remote), in regim online (fara a fi nevoie de prezenta pe parcurs), astfel incat sa degreveze studentii inscrisi de activitati impuse. Materialele de curs sunt disponibile in format electronic (PDF), pe platforma Easy-Learning sau pe pagina EP de pe site-ul atm. Laboratorul este integrat in platforma Easy-Learning ver. 1.2 (http://easy-learning.neuro.pub.ro:8888, fara autentificare).

 

La disciplina EP nu este necesara predarea de referate, fise de laborator, raspunsuri la intrebari, teme de casa sau de proiect,.

 

Lucrarile de laborator se parcurg, individual si asincron, in platforma Easy-Learning ver. 1.2. Testul de laborator se sustine remote, pe propriul dispozitiv (laptop sau device mobil/portabil), prin accesarea pe Internet a platformei Easy-Learning ver. 2.0 (http://easy-learning.neuro.pub.ro). Modele de intrebari pentru test se gasesc pe pagina EP de pe site-ul atm, iar instructiunile pentru sustinerea testului de laborator vor fi comunicate din timp. Toti studentii care au parcurs deja disciplinele ASC si/sau Proiect 3 la seriile IVA, IVB si IVF au deja conturi create in Easy-Learning ver. 2.0. Instructiunile de accesare a conturilor individuale (modul de generare a numelui de utilizator si a parolei initiale) se gasesc aici.

 

Verificarea finala se desfasoara cu toate materialele la dispozitie, de recomandat tot in format electronic (este permisa si chiar incurajata utilizarea laptopului, a smartphone-ului sau a tabletei la verificare). Datele pentru sustinerea testului de laborator si a verificarii finale vor fi stabilite de comun acord, in urma consultarilor cu studentii, si vor fi anuntate din timp, fiind fixate de obicei in acele saptamani ale semestrului cu incarcare minima ca numar de verificari (de obicei, cu aprox. 3-4 saptamani inainte de incheierea semestrului II).

 

Punctajul disciplinei EP se compune din 30% testul de laborator, 30% tema de casa (echivalata cu nota de la Proiect 3 din semestrul I, indiferent de seria de predare) si 40% verificarea finala. Studentii care au deja o nota in catalog la Proiect 3 vor avea punctajul la tema de casa de la EP calculat prin inmultirea acestei note cu 3. Acest sistem de evaluare este gandit sa vina in ajutorul studentilor si sa economiseasca timp si efort intr-un semestru dens, fara a constitui astfel o solicitare suplimentara.

 

Orice alte intrebari sau nelamuriri se rezolva prin email: radu.radescu [at] upb.ro